aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) antradienį pareiškė, kad Šiaurės Korėjos vadovybė turi "nutraukti, o ne įšaldyti" savo branduolinę programą. Taip jis pakomentavo Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministerijos paskelbtą pranešimą, kuriame nurodoma, kad Pchenjanas sustabdys savo branduolinę programą, jei Jungtinės Valstijos imsis susitaikymo priemonių.
G.W.Bush
G.W.Bush
© EPA-ELTA
"JAV tikslas nėra (Šiaurės Korėjos) branduolinės programos įšaldymas. Tikslas - nutraukti branduolinę programą patikimu būdu ir negrįžtamai" , - sakė G.W.Bushas per susitikimą su Kinijos premjeru Wen Jiabao (Ven Dziabao).

"Tai aiškus signalas, kurį mes siunčiame Šiaurės Korėjai", - pridūrė prezidentas.

Pchenjanas yra leidęs suprasti, jog pasirengęs įšaldyti savo branduolinę programą, jei Jungtinės Valstijos išbrauks Šiaurės Korėją iš terorizmą remiančių valstybių sąrašo, panaikins "politines, ekonomines ir karines sankcijas" bei atnaujins pagalbą energetikos sektoriui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.