aA
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antrą dieną po parlamento žemųjų rūmų rinkimų, garantavusių jam precedento neturintį šalininkų skaičių Dūmoje, paragino "nutraukti visas kalbas" apie galiojančios Konstitucijos pataisas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas
© EPA-ELTA
Prieš pusmetį V.Putinas yra prisipažinęs, kad jam kartais "labai knieti" peržengti Konstitucijos ribas, tačiau kaip prezidentas jis to negali padaryti.

Į naująją Valstybės Dūmą atėjus keturioms partijoms, iš kurių trys ("Vieningoji Rusija", ultranacionalistinė Rusijos liberalų demokratų partija ir kairysis nacionalistų blokas "Tėvynė") yra lojalios Kremliui, analitikai ėmė samprotauti, ar tik prezidentą nebus apėmusi pagunda "nuplėšti plombą" nuo 1993 metais priimtos Konstitucijos.

V.Putinas antradienį kategoriškai paneigė šias spėliones. "Laikas baigti visas kalbas, kad būtina keisti Konstituciją. Aš visiškai sutinku, jog galiojanti Konstitucija yra stabilumo visuomenėje pagrindas, ir manau, kad dar anaiptol neišnaudotas visas jos teigiamas potencialas", - pareiškė prezidentas Įstatymų leidėjų tarybos posėdyje Maskvoje.

"Mūsų uždavinys yra išsaugoti ją ir panaudoti visa tai, ką ji (Konstitucija) suteikia, tolesnei šalies plėtrai. Tokių galimybių yra", - sakė prezidentas.

Tuo pat metu jis pripažino, kad kartais federaliniai ir regioniniai įstatymai bendros kompetencijos klausimais nesutampa.

"Galima pagalvoti, kaip išspręsti šią problemą, nekeičiant Konstitucijos. Konstitucija leidžia atriboti įgaliojimus taip, kaip, mūsų nuomone, jie turi būti atriboti - aiškiai ir skaidriai", - pabrėžė prezidentas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.