aA
Prezidentas Rolandas Paksas trečiadienį susitiks su premjeru Algirdu Brazausku. Prezidento konsultantas Aurelijus Katkevičius BNS teigė, kad prezidentas nori sužinoti, kokią poziciją premjeras pristatys penktadienį prasidedančiame ES Viršūnių Tarybos susitikime.
Rolandas Paksas ir Algirdas Brazauskas
Rolandas Paksas ir Algirdas Brazauskas
© ELTA
Tai bus penktasis R.Pakso ir A.Brazausko susitikimas nuo to laiko, kai Prezidentūrą spalio pabaigoje sukrėtė skandalas dėl galimų prezidento aplinkos ryšių su abejotinos reputacijos asmenimis Lietuvoje ir Rusijoje bei slaptos informacijos nutekėjimo iš Prezidentūros.

Susipažinęs su Seimo komisijos dėl galimų grėsmių nacionaliniam saugumui išvadomis premjeras praėjusią savaitę porą kartų paragino prezidentą atsistatydinti.

Komisija savo išvadose pareiškė, kad dėl savo ryšių prezidentas buvo ir tebėra pažeidžiamas, ir tai kelia grėsmę nacionaliniam saugumui.

Antradienį, kalbėdamas nacionaliniam radijui apie savo būsimą dalyvavimą ES Viršūnių Tarybos posėdyje, A.Brazauskas sakė pastebįs Lietuvos diplomatinės izoliacijos požymių dėl Prezidentūros skandalo.

Pasak premjero, gruodžio 12-13 dienomis dalyvaudamas Europos Sąjungos viršūnių susitikime Briuselyje jis nebandys išvengti tiesių atsakymų apie Lietuvą krečiantį skandalą.

"Pats į tribūną nesiveršiu, stengsiuos jokio aktyvumo nerodyti. Jeigu paklaus - atsakysiu, kaip yra iš tikrųjų. Čia nieko nepaslėpsi, juo labiau, kad tai seniai išėjo už mūsų valstybės ribų", - sakė premjeras.

A.Brazauskas pripažino, kad skandalas jau padarė daug žalos Lietuvos įvaizdžiui.

"Kuo greičiau viskas baigsis, apsispręs prezidentas, tuo geriau Lietuvai", - sakė A.Brazauskas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.