aA
Premjeras Algirdas Brazauskas skeptiškai vertina visoms partijoms priimtino kandidato į Prezidentus paieškas bei pripažįsta, kad dėl Prezidentūros skandalo ir galimos apkaltos Prezidentui Rolandui Paksui juntama tam tikra Lietuvos diplomatinė izoliacija.
Algirdas Brazauskas
Algirdas Brazauskas
© ELTA
"Ne partijos renka Prezidentą, todėl skeptiškai žiūriu į tai. Vargu ar tai būtų realu", - antradienio interviu Lietuvos radijui sakė premjeras.

A. Brazauskas abejoja, ar partijos rastų vieną visiems priimtiną kandidatą. Taip pat, jo teigimu, tai būtų visuomenei primestas vienas kandidatas, todėl tai sunkiai įsivaizduojama.

Idėją, kad partijos galėtų sutarti ir paremti vieną kandidatą, šią savaitę išsakė Tėvynės sąjungos lyderis Andrius Kubilius, kurio manymu, visoms partijoms priimtinas ir galbūt nepartinis kandidatas galėtų būti "visuomenės žaizdas gydantis Prezidentas".

Anot A. Brazausko, nėra jokių įrodymų, kad Prezidentas pažeidė ES ar NATO standartus ar išdavė valstybės paslaptis, kaip yra teigiama kai kuriuose užsienio leidiniuose, tačiau tam tikra izoliacija juntama.

"Nevyksta vizitai ir į Lietuvą, ir Prezidento vizitai į užsienį", - pripažino Vyriausybės vadovas.

Gruodžio 11-14 dienomis A. Brazausko vadovaujama delegacija planuoja vykti į Briuselyje vyksiantį ES viršūnių susitikimą, kur veikiausiai taip pat nebus išvengta klausimų apie dabartinę padėtį Lietuvoje.

"Aš pats nesiveršiu į tribūną, stengsiuosi nerodyti iniciatyvos, tačiau paklaustas atsakysiu, kaip yra iš tikrųjų. Čia nieko nepaslėpsi", - patikino ministras pirmininkas.

Drauge su premjeru į Briuselį vyks Europos komiteto generalinis direktorius Petras Auštrevičius, finansų ministrė Dalia Grybauskaitė, užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, kiti pareigūnai.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.