aA
Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Valstybės saugumo departamento (VSD) pareigūnai, įtardami bendrininkavus gabenant kontrabandą, antradienį sulaikė du Pagėgių rinktinės pasieniečius: Sargybų būrio pasienietį Saulių Marozą ir Operatyvinės veiklos skyriaus specialistą Liną Gružą.
Pasienis
Pasienis
© ELTA
Pasak Muitinės kriminalinės tarnybos pranešimo, abu pareigūnai sulaikyti tiriant baudžiamąją bylą dėl liepos 17 dieną Panemunės kelio poste sulaikyto vieno didžiausių šiemet cigarečių ir cukraus kontrabandinio krovinio.

Beje, tiriant tą pačią bylą, MKT pareigūnai dar praėjusį trečiadienį, gruodžio 2 d., dviems paroms buvo sulaikę UAB „Laiviros transportas“ direktorių Joną Rekų. Pastarasis taip pat buvo sulaikytas įtarus, kad padėjo gabenti kontrabandą (krovininio vilkiko priekaba, kurioje slėptas kontrabandinis cukrus ir cigaretės, priklausė UAB „Laiviros transportas“).

Praėjusį penktadienį Muitinės departamento direktorius Rimutis Klevečka, susipažinęs su MKT ikiteisminio tyrimo medžiaga minėtoje baudžiamojoje byloje, nuo pareigų nušalino Klaipėdos teritorinės muitinės (TM) viršininką Juozą Bučinską. Taip pat buvo sudaryta komisija tarnybiniam patikrinimui atlikti dėl galimo Klaipėdos TM viršininko J.Bučinsko ir Klaipėdos TM krovinių posto „Geležinkelis“ pamainos viršininko Stepono Olkštino piktnaudžiavimo. Pastarasis, laikinai Klaipėdos teritorinės muitinės viršininko pareigas einančio Antano Sipavičiaus įsakymu, pirmadienį buvo atleistas iš tarnybos muitinėje.

Vėliau, tą pačią dieną J. Bučinskas buvo atleistas iš darbo jo paties prašymu.

Gruodžio 2 dieną MKT pareigūnai, įtardami bendrininkavus gabenant kontrabandą, sulaikė buvusį Klaipėdos teritorinės muitinės Panemunės kelio posto pamainos viršininką Vytautą Vilemą (šiuo metu dirbantį Pagėgių geležinkelio poste inspektoriumi) ir VSAT Pagėgių rinktinės Pagėgių užkardos Sargybų būrio specialistą Arvydą Vendzelį. Sulaikyti pareigūnai įtariami padėję organizuoti minėtos kontrabandos gabenimą. Po apklausos jie buvo paleisti į laisvę, tačiau abu nušalinti nuo pareigų.

Taip pat tirdami šią baudžiamąją bylą, muitinės kriminalistai lapkričio 24 dieną sulaikė Valstybės saugumo departamento (VSD) pažymoje apie įtariamus Prezidentūros ryšius su nusikaltėliais minimą Augenijų Abarių. Tą pačią dieną sulaikyti ir galimi A.Abariaus bendrininkai – vilnietis Antonas Greženas bei tauragiškis Jonas Jankauskas. Teismas A.Abarių leido suimti 10 parų, J.Jankauską – 20 parų, A.Greženą – 10 parų.

Gruodžio 5 d. A. Greženas ir A. Abarius buvo paleisti į laisvę už piniginį užstatą. J. Jankauskas kol kas tebelieka suimtas.

Iš viso šiemet MKT pareigūnai jau pareiškė įtarimus baudžiamosiose bylose dėl bendrininkavimo gabenant kontrabandą 15-kai muitininkų ir 5 VSAT darbuotojams.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.