aA
Lenkijos premjeras Leszekas Milleris (Lešekas Mileris), kuris praėjusį ketvirtadienį per sraigtasparnio avariją susižeidė du stuburo slankstelius, pamažu sveiksta.
Leszekas Milleris
Leszekas Milleris
© EPA-ELTA
Gydytojai nurodo, kad pirmadienį gali prasidėti vyriausybės vadovo reabilitacinis laikotarpis. Jam su uždėtu specialiu įtvaru bus leidžiama keltis iš lovos. Gali būti, kad ketvirtadienį L.Milleris vadovaus vyriausybės posėdžiui.

Tačiau neatmetama galimybė, kad jis dėl sveikatos būklės negalės skristi į Belgiją dalyvauti Europos Sąjungos (ES) dabartinių ir būsimųjų narių viršūnių susitikime.

Kitų su premjeru skridusių keleivių, kurie per praėjusios savaitės avariją taip pat buvo sužeisti, būklė patenkinama. Pirmadienį turi būti atliktos operacijos stiuardesei ir antrajam pilotui.

Sudužęs sraigtasparnis sekmadienį buvo pervežtas į Varšuvos karinį oro uostą, kur bus atlikta nuolaužų ir variklių ekspertizė. Pervežimo operacija truko 4 valandas, ją vykdė 100 kareivių.

Šiuo metu minimos dvi galimos sraigtasparnio avarijos priežastys - bloga degalų kokybė ir variklių apledėjimas. Ekspertizės rezultatai bus žinomi po dviejų savaičių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.