aA
Vilnijoje gyvenantys lenkų vaikai yra diskriminuojami, tuo tarpu Lenkijoje visi vaikai turi teisę mokytis, tikina Lenkijos Seimo Tautinių mažumų komisijos narė Irena Nowacka (Novacka).
Mokiniai nusirašinėja
Mokiniai nusirašinėja
Tai Lenkijos parlamentarė sakė interviu Balstogėje leidžiamam dienraščiui "Kurier poranny" po Lietuvos ir Lenkijos parlamentų asamblėjos atstovų apsilankymo Vilnijos lenkiškose mokyklose ir lietuviškose mokyklose Lenkijoje.

I.Nowacka, kai pavyzdį minėdama Riešėje esančias lietuvių ir lenkų mokyklas, teigė, jog "lenkiškoje nėra tualeto ir gimnastikos salės, kai tuo tarpu lietuviškoje yra viskas".

"Taip neturi būti, nes negalima skirstyti vaikus į blogesnius ir geresnius, todėl tikiuosi, kad Lietuvos Vyriausybė priims lenkų švietimo Lietuvoje strategiją ir ją vykdys" - sakė I.Nowacka.

Lenkijoje, Palenkės vaivadijoje esančio Punsko miestelio viršaitis Vytautas Liškauskas BNS teigė, kad net penkioms lietuviškoms mokykloms reikalingas skubus remontas.

Anot viršaičio, ypač sunkioje padėtyje atsidūrė Punsko licėjus, kuriam reikia statyti priestatą, tačiau jau kelinti metai tam neskiriama lėšų.

Šiemet Palenkėje esančios lietuviškos mokyklos ant valstybinių vėliavų buvo iškabinusios juodus kaspinus. Ši akcija bylojo susirūpinimą dėl nepakankamo finansavimo lietuviškoms mokykloms.

Pastaruosius kelerius metus Lenkijos žiniasklaidoje buvo skelbiamos kampanijos neva skriaudžiamiems Lietuvos lenkų vaikams paremti. Antai, labdaros organizacija "Lenkijos humanitarinė akcija" kelerius metus rinko aukas esą badaujantiems lenkų moksleiviams Lietuvoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.