aA
Prancūzijoje per šį savaitgalį buvo suimta dešimt asmenų, kai telefonu paskambinęs anonimas perspėjo, kad prieš JAV ambasadą Paryžiuje bus surengtas savižudžio sprogdintojo išpuolis, pirmadienį pranešė šalies policija.
JAV
JAV
Dauguma suimtųjų - nelegaliai Prancūzijoje gyvenę egiptiečiai - buvo sulaikyti sekmadienį, sakė kovos su terorizmu būrio pareigūnai. Jie pažymėjo, kad pirmadienį suimti asmenys tebėra laikomi areštinėje.

Ekspertai stengiasi nustatyti, ar JAV ambasadai grėsė reali grėsmė, ar šis skambutis tebuvo pokštas, teigė vienas teisėsaugos šaltinis.

Pasak pareigūnų, sekmadienį į JAV Federalinių tyrimų biurą (FTB) paskambinęs vyras perspėjo, kad vėliau šią dieną prieš ambasadą bus surengta "sprogmenų prikrauto automobilio" ataka.

Po šio pranešimo Paryžiuje buvo sustiprinta JAV diplomatinės atstovybės apsauga. Policininkai ir sargybiniai ambasados prieigose tikrino pravažiuojančius automobilius ir asmenis, tačiau nieko įtartina nepastebėjo.

Paskambinęs asmuo FTB padiktavo Prancūzijos telefonų numerių sąrašą, kuris padėjo policijai suimti įtariamuosius.

JAV ambasados atstovė spaudai sakė, kad "ambasada savaitgalį iš tikrųjų sulaukė grasinimo telefonu". Ji teigė nežinanti, kas pakėlė ragelį, bet patvirtino, kad ambasadoje dirba FTB pareigūnas.

"Ambasados darbuotojai buvo susitikę su Prancūzijos vadovybe ir nusprendė pirmadienį nenutraukti savo darbo, - pažymėjo pareigūnė. - Visi ambasados padaliniai dirba kaip įprastai".

Atstovė spaudai pridūrė, kad pirmadienį policija sustiprino saugumą aplink ambasadą ir uždarė eismą tiesiai priešais diplomatinės atstovybės pastatą einančiu prospektu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.