aA
Kipre prie stadiono, kuriame popiežius Benediktas XVI sekmadienį aukojo mišias, protestavo graikų ortodoksų grupelė, kuri laikė plakatus su užrašais, esą jis yra eretikas ir nepageidaujamas Kipre, pranešė korespondentai. Maždaug 20-ies žmonių grupė tyliai stovėjo už policijos užtvaros gatvėje prie pagrindinio įėjimo į stadioną. Kai kurie protestuotojai laikė ikonas ir nė vienas jų nesakė savo pavardžių.
Protestuotojai Kipre
Protestuotojai Kipre
© AFP/Scanpix

Vienas protestuotojas žurnalistams sakė: "Mes mylime katalikus, bet norime, kad jie grįžtų prie tikrosios krikščionybės, o tai yra ortodoksija".

Viename plakate buvo parašyta: "Popiežius yra ne brolis, o eretikas". Kitame buvo užrašas "Popiežius yra persona non grata".

Tris dienas trukęs Benedikto XVI vizitas Kipre yra pirmasis bet kokio popiežiaus apsilankymas šioje ortodoksiškoje valstybėje, be to, tai yra pirmasis paties Benedikto XVI apsilankymas ortodoksiškoje valstybėje.

Vizitas praėjo labai sklandžiai. Buvo nuogąstaujama, kad žmonės, pasipiktinę Katalikų Bažnyčią persekiojančiais pedofilijos skandalais, gali surengti demonstracijas, bet šie nuogąstavimai nepasitvirtino.

Šeštadienį du Kipro vyskupai, kurių vienas pavadino popiežių eretiku, boikotavo Benedikto XVI apsilankymą Kipro Ortodoksų Bažnyčios galvos - arkivyskupo Chrizostomo II rūmuose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.