aA
Sekmadienį, apie 11.45 val., iš Lazdijų areštinės uždaro kiemo pabėgo 22 metų nuteistasis Marius Žemaitis. Pasivaikščiojimo metu jis sugebėjo praardyti kiemelį dengiantį vielos tinklą ir pasprukti. Artimiausiomis dienomis jis turėjo būti pervežtas į Lukiškių kalėjimą, o iš ten – į pataisos namus.
 M. Žemaitis nelaukė, kol atsidurs Lukiškėse
M. Žemaitis nelaukė, kol atsidurs Lukiškėse
© DELFI

Kaip DELFI paaiškino Lazdijų policijos viršininkas Valdas Vabuolas, sulaikytuosius ir suimtuosius kiemelyje stebėję pareigūnai dalį jų nuvedė atgal į kameras, o kiti maždaug minutei liko be priežiūros. M. Žemaitis tuo ir pasinaudojo.

Kol kas neaišku ar jam padėjo kas nors iš kiemelyje buvusių asmenų. Vielos tinklą, kurį, pasak V. Vabuolo, galima pasiekti tik stipriai pašokus, kalinys atskyrė sujungimo vietoje ir išsiropštė į laisvę. Nors pabėgimas buvo pastebėtas labai greitai, M. Žemaičio pagauti nepavyko. Sekmadienio popietę jis vis dar buvo ieškomas.

Pareigūnų manymu, tikėtina, jog šis Radviliškio rajono gyventojas vis dar yra Lazdijų apylinkėse. Todėl prašoma gyventojų pranešti policijai pastebėjus trumpomis mėlynomis kelnėmis ir mėlynu sportiniu bliuzonu vilkintį jaunuolį.

M. Žemaitis buvo sulaikytas Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų dėl dokumento suklastojimo ir jo panaudojimo. Kadangi pasieniečiai savo areštinių neturi, įtariamasis buvo laikomas Lazdijų policijos areštinėje. Penktadienį teismas paskelbė nuosprendį M. Žemaičiui – jam skirta 1 metų ir 10 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Artimiausiomis dienomis nuteistasis turėjo būti išvežtas į Lukiškes.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.