aA
Jungtinių Tautų (JT) žmogaus teisių vyriausioji komisarė Navi Pillay šeštadienį pareiškė, kad Izraelio vykdoma Gazos Ruožo blokada yra neteisėta ir turi būti atšaukta, taip pat dar kartą paragino ištirti šią savaitę įvykdytą žydų valstybės pajėgų reidą prieš humanitarinės pagalbos krovinį gabenusius laivus.
Navi Pillay
Navi Pillay
© AFP/Scanpix

"Tarptautinė humanitarinė teisė draudžia naudoti civilių gyventojų marinimą badu kaip karo priemonę... Ji taip pat draudžia taikyti kolektyvinę bausmę taikiems gyventojams, - pabrėžė N.Pillay. - Nuolat skelbiau šalims narėms, kad ši blokada yra neteisėta ir privalo būti atšaukta."

JT komisarė sakė, jog net jeigu būtų įrodyta, kad Gazos Ruožo blokada nepažeidžia tarptautinės teisės normų, Izraelio pirmadienį įvykdytą karinę operaciją prieš pagalbos flotilę būtina nagrinėti, vadovaujantis žydų valstybės įsipareigojimais leisti teikti humanitarinę pagalbą palestiniečių anklavui.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.