aA
Skrodimo rezultatai rodo, jog devynių turkų, žuvusių per Izraelio pajėgų reidą prieš flotilę, gabenusią humanitarinės pagalbos siuntą į Gazos Ruožą, kūnai buvo suvarpyti kulkų, kurių daug buvo iššauta iš arti, šeštadienį pranešė britų laikraštis "The Guardian".
Per Izraelio reidą aktyvistų kūnai suvarpyti kulkų
© AFP/Scanpix

Dienraštis citavo Turkijos teismo medicinos tarybos pirmininko pavaduotoją Yalciną Buyuką, kuris penktadienį Teisingumo ministerijos pavedimu atliko žuvusiųjų palaikų tyrimą. Pasak eksperto, iš viso į tuos vyrus pataikė 30 kulkų.

Vienam 60 metų vyrui keturios kulkos pataikė į smilkinį, krūtinę, klubą ir nugarą, o turkų kilmės JAV piliečio kūne buvo penkių iš arti iššautų kulkų paliktos žaizdos: veide, pakaušyje, dvi kojoje ir viena nugaroje, rašo dienraštis.

Dviem kitiems vyrams teko po keturias kulkas, dar penki kiti buvo nušauti į pakaušį arba į nugarą, nurodė Y.Buyukas.

Izraelio pareigūnai ir aktyvistai pateikė viena kitai prieštaraujančias įvykių per pirmadienį paryčiais įvykdytą reidą versijas.

Izraelis pareiškė, kad jo komandosai pradėjo šaudyti tik tada, kai buvo užpulti aktyvistų, apsiginklavusių lazdomis, peiliais, šaunamaisiais ir kitokiais ginklais.

Tuo tarpu Islamiškajam humanitarinės pagalbos fondui vadovaujantis Bulentas Yildirimas, kuris buvo vienas pagrindinių šios flotilės organizatorių, pareiškė, kad aktyvistai tik gynėsi geležiniais strypais, kai Izraelio kariai pradėjo nesirinkdami šaudyti, šturmuodami su Turkijos vėliava plaukiojantį keltą "Mavi Marmara".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.