aA
Vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių, Aleksandras Milinkevičius, kuris išreiškė norą balotiruotis į Baltarusijos prezidento postą 2011 m., mano, kad santykiuose su Baltarusija Lietuva neturėtų pereiti į „realpolitik“ vėžes, skelbia ru.delfi.lt.
Александр Милинкевич
Александр Милинкевич
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Baltarusijos opozicinio judėjimo „Za svabodu“ lyderis Aleksandras Milinkevičius pareiškė, kad 2011 m. rinkimuose ketina balotiruotis į Baltarusijos prezidento postą. Jo rinkimų programos prezentacija įvyko gegužės 3 d. DELFI pasidomėjo, kokie kandidato į kaimyninės šalies prezidentus požiūriai ir planai.

“Lietuva – mūsų kaimynė, su kuria mus sieja ilga istorijos atkarpa. Mano gimtasis Gardinas ir Vilnius tūkstantį metų neturėjo sienos. Šiandien Jūsų šalis yra Europos Sąjungoje, o mes – „paskutinė Europos diktatūra“. Mums taip reikalingas Jūsų solidarumas būtent šiuo metu. Kas mus palaikys, jei ne Jūs?

Mano prosenelis ir proprosenelis kartu su lietuviais ir lenkais kovojo už Laisvę 1863 m. sukilime, su vėliavomis, ant kurių švietė žodžiai, tapė žinomais visame pasaulyje: „Už mūsų ir jūsų laisvę!“ - paklaustas, ką mano apie dabartinius Baltarusijos ir Lietuvos santykius, sakė A. Milinkevičius.

“Man akivaizdu, kad gerokai sumažėjo Lietuvos programų, skirtų demokratijos palaikymui mūsų šalyje. Suprantama, nes dabar krizė. Taip, Lietuvai šiandien būtina plėtoti ekonominius ryšius su Baltarusija, ir mes palaikome šį procesą. Jis svarbus mūsų šalims.

Tačiau aš nemanau, kad Jūsų šalis turi pereiti į liūdnai demokratijos likimams pagarsėjusios „realpolitik“ vėžes. Neabejoju, kad svarbu palaikyti santykius ir su režimu, ir su pilietine visuomene. Ateitis – demokratinė Baltarusija.”, - teigė vienas iš Baltarusijos opozicijos lyderių, A. Milinkevičius.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.