aA
Derybų pozicijoje dėl vartotojų ir sveikatos apsaugos pažymima, kad dar šiemet numatoma priimti Reklamos įstatymą, pakeisti ir papildyti Produktų saugos įstatymą.

Taip pat numatoma sparčiau ratifikuoti Paryžiaus konvenciją dėl viešbučių savininkų atsakomybės bei priimti Turizmo įstatymo pakeitimą, pagal kurį būtų įsteigtas Kelionės garantijų fondas.

Šioje derybų pozicijoje pabrėžta, kad šiemet numatoma priimti naujos redakcijos Vartotojų teisių gynimo įstatymą.

Ekonominės ir pinigų sąjungos skyriaus derybų pozicijoje sakoma, kad Lietuva bus pasirengusi įgyvendinti Europos teisės reikalavimus sektoriuje, taikomus šalims neįvedančioms euro valiutos nuo įstojimo į ES dienos.

Jokių pereinamųjų laikotarpių ar išimčių šiame derybų sektoriuje Lietuva neprašo.

Lietuvos Vyriausybė yra jau patvirtinusi iš viso trylika derybų pozicijų. Pagal aštuonias iš jų jau vyksta derybos su ES.

Vyriausybinė Europos integracijos komisija (VEIK) birželio pabaigoje pritarė septynių derybų pozicijų projektams. Jos bus tvirtinamos kituose Vyriausybės posėdžiuose.

Be Vyriausybės posėdyje trečiadienį patvirtintų, VEIK posėdyje buvo pritarta derybų pozicijoms dėl Laisvo kapitalo judėjimo, Transporto politikos, Aplinkos, Socialinės politikos ir užimtumo, Muitų sąjungos skyrių.

Šį pusmetį ES pirmininkaujant Portugalijai, Lietuva ir ES suderino pozicijas dėl penkių pirmųjų derybų skyrių - Statistikos, Mokslo ir mokslo tyrimų, Švietimo ir mokymo, Bendros užsienio ir saugumo politikos, Mažų ir vidutinių įmonių.

Dabar vyksta derybos dėl trijų skyrių - Konkurencijos politikos, Kultūros ir audiovizualinės politikos ir Išorinių santykių.

Iš viso derybos vyks pagal 29 pagrindinius skyrius ir du papildomus - atstovavimo ES institucijose ir papildomų klausimų.

Lietuva ketina derybas su ES baigti 2002 metais, o 2004 metų sausio 1 dieną - būti pasirengusia prisiimti narystės ES įsipareigojimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.