aA
Įsigaliojus šioms pataisoms, nugalėtoju skelbiamas daugiausiai balsų pirmajame ture surinkęs kandidatas.

"LLS valdyba nesutinka, kad sprendimai, griaunantys Lietuvoje susiklosčiusią rinkimų tradiciją, priimami be jokių diskusijų visuomenėje, neatsiklausus Seimą renkančių Lietuvos piliečių nuomonės", sakoma liberalų pareiškime.

LLS valdyba mano, kad esminis rinkimų tvarkos pakeitimas, priimtas likus vos trims mėnesiams iki artėjančių Seimo rinkimų, yra nekorektiškas ir nusižengia politinės etikos taisyklėms.

Seimo rinkimai vyks spalio 8 dieną.

"Taupyti demokratijos bei tinkamo rinkėjų atstovavimo Seime sąskaita yra negarbinga ir tikrai nedemokratiška. Naujoji rinkimų sistema leis išrinkti mažumai rinkėjų atstovaujantį Seimo narį, tuo pačiu apribojant rinkėjų galimybes rinktis", sakoma liberalų pareiškime.

Opozicinės LDDP ir Socialdemokratų partija taip pat ketina kreiptis į prezidentą, ragindamos nepasirašyti minėtų pataisų.

Antradienį Seimo rinkimų įstatymo pataisos buvo priimtos konservatorių ir krikščionių demokratų balsų dauguma. Projektą parengė konservatoriaus Sigito Kakčio vadovaujama darbo grupė.

Įstatymas įsigalios, kai jį pasirašys prezidentas ir paskelbs "Valstybės žinios".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.