aA
Muitinės pareigūnai birželio 1-osios rytą prie Marijampolės esančioje degalinėje aptiko kontrabandinių rūkalų prikimštą vilkiką. Anot degalinės darbuotojų, mašina čia buvo palikta jau prieš keletą dienų. Sulaikyta kontrabandinių cigarečių maždaug už 3 mln. litų, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.
Degalinėje kontrabandininkai metė vilkiką su cigaretėmis už 3 mln. litų
© MKT

Antradienį, apie 11 val., užsukę į prie Marijampolės esančią degalinę „Orlen“ prisipūsti oro į automobilio padangas, Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus pareigūnai sužinojo, kad čia jau ne pirmą dieną stovi be priežiūros paliktas vilkikas „Volvo“.

Pamatę, kad mašina registruota Rusijoje ir užplombuota, muitinės pareigūnai nusprendė patikrinti ar nebus pasibaigęs šiuo automobiliu gabento krovinio tranzito procedūros terminas.

Nustačius, kad terminas baigėsi jau beveik prieš 12 valandų, nutarta iškviesti muitinės tarpininko atstovą ir patikrinti vilkiko krovinį.

Atidarius puspriekabės duris, paaiškėjo, kad vilkiku per Lietuvą mėginta pervežti beveik 3 mln. litų vertės cigarečių „Jin Ling“ kontrabandą.
Puspriekabėje aptikta 950 dėžių (475 tūkst. pakelių) nelegalių rusiškų rūkalų, kurių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – 2 mln. 897 tūkst. Lt.

Muitinės kriminalinės tarnybos Marijampolės skyriuje dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Muitinės pareigūnai šį netikėtą radinį sieja su praėjusią savaitę Kauno teritorinės muitinės Pažeidimų prevencijos skyriaus ir Lenkijos muitinės kolegų vykdyta operacija. Jos metu buvo sustiprinta akcizinių prekių kontrolė ties Lietuvos-Lenkijos siena, ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu.

Matyt, cigarečių kontrabandą vežusio vilkiko vairuotojas pabūgo ir paliko automobilį su nelegaliu kroviniu Marijampolėje.

Degalinėje kontrabandininkai metė vilkiką su cigaretėmis už 3 mln. litų
© MKT

Degalinėje kontrabandininkai metė vilkiką su cigaretėmis už 3 mln. litų
© MKT

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.