aA
Kovotoju prieš pedofilus besiskelbiantis aršiausias Garliavos minios aktyvistas ir dviejų žmonių įtariamo žudiko Drąsiaus Kedžio garbintojas Marius Kuprevičius, kuriam gresia administracinė atsakomybė dėl nedidelio chuliganizmo ir antstolio įžeidimo, yra gerai žinomas teisėsaugos pareigūnams. DELFI išsiaiškino, kad anksčiau ne kartą administracine tvarka baustas 29 metų vyras yra teistas du kartus – kartą savo dviems aukoms jis net grasino peiliu su iššokančia geležte.
Marius Kuprevičius
Marius Kuprevičius
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

„Tai nieko nereiškia, aš pagal Lietuvos Respublikos įstatymus esu neteistas, – paklaustas apie teistumus niršo M. Kuprevičius. – Norvegijoje teisti žmonės gali dirbti teisėjais, o mes gyvename bambukų valstybėje. Taip, padariau klaidų, tačiau žmonėms yra duodamas antras šansas“.

Paklaustas, ar ne per dažnai tikisi antro šanso, nes jau du kartus yra sulaukęs apkaltinamojo nuosprendžio, D. Kedžio pasekėju besiskelbiantis vyras dar labiau įsiuto: „Prie ko čia aš, prie ko čia mano praeitis, jūs pasižiūrėkite, pedofilai norėjo mergaitę pasiimti. Aš nesiruošiu eiti į Seimą, aš tik ginu ir ginsiu mažą mergaitę“.

DELFI išsiaiškino, kad kovotoju prieš pedofilus save vadinantis M. Kuprevičius turėjo didelių problemų su teisėsauga. Dar dirbdamas Vėliučionių specialiuosiuose vaikų auklėjimo ir globos namuose kūno kultūros mokytoju, jis buvo nuteistas dėl savavaldžiavimo, nors prokurorai jį kaltino plėšimu. Vilniaus miesto apylinkės teismas jam skyrė 2 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, kurios vykdymą atidėjo pusantrų metų.

Tai jau buvo antrasis M. Kuprevičiaus teistumas – prieš tai Biržų rajono apylinkės teismas jį buvo nuteisęs 60 parų dėl plėšimo.

M. Kuprevičių ir jo bendrą Vilniaus teismas buvo nuteisęs dėl to, kad jie bandė išsireikalauti tariamą skolą ir atvykę pas tariamą skolininką ėmėsi psichinės prievartos. Pasak teismo, M. Kuprevičius demonstravo peilį su iššokančia geležte ir su bendru iš dviejų žmonių atėmė du mobiliuosius telefonus.

M. Kuprevičius teisme įnirtingai neigė savo kaltę ir aiškino, kad jis tik „nesąmoningai žaidė su peiliu“, tačiau tokia jo pozicija neįtikino net trijų instancijų teisėjų. „Esant normaliam žmonių tarpusavio bendravimui, niekas svetimame bute prieš asmenis, kuriuos mato pirmą kartą, nedemonstruoja peilio“, - nutartyje pabrėžė teismas.

Pasak jo, M. Kuprevičius norėjo žmones įbauginti, nes su peiliu bute vaikščiojo iš vieno kambario į kitą ir paskui juo persmeigė virtuvėje ant stalo numestą cigarečių pakelį.

Nors M. Kuprevičius net du kartus yra išgirdęs apkaltinamuosius nuosprendžius, tačiau jam teistumas jau yra išnykęs ir pagal Lietuvos įstatymus tokie asmenys yra laikomi neteisti. Tiesa, jeigu vyras ateityje padarytų kokį nors nusikaltimą, teismas jam primintų praeitį – net ir išnykę teistumai yra fiksuojami kaltinamuosiuose aktuose, nuosprendžiuose.

Skandalingų savo praeities faktų nesureikšminantis, tačiau apie juos kalbėti vengiantis M. Kuprevičius nebuvo atviras ir su DELFI – beveik viso pokalbio metu jis kartojo, kad nėra reikalo domėtis jo asmenybe. Pasak jo, valstybėje yra kur svarbesnių problemų – pedofilai esą siekia pasiimti mergaitę.

Ketina vadovauti vaikų socializacijos centrui

„Aš nesibalotiruoju į Seimą, aš tik ginu mažą mergaitę nuo pedofilų“, - kelis kartus pakartojo M. Kuprevičius. – Savo praeities aš nebijau, jos neišsižadu, tačiau kiekvienas žmogus gali pasikeisti ir viską daryti taip, kaip širdis liepia. Jeigu net ir šimtą kartų būčiau teistas, vis tiek važiuočiau ginti mergaitės“.

M. Kuprevičius tikino, kad savo gyvenimą susies su vaikais ir ateityje „tikrai“ vadovaus kokiam nors socializacijos centrui. Paklaustas, ar vaikai jausis saugiai, jeigu jis sugeba prieš nepažįstamus žmones mojuoti peiliu ir taip juos įbauginti, D. Kedžio gynėjas įtūžo ir pasiūlė savyje „atrasti Dievą“.

„Iš tų pinigų, kuriuos uždirbsi, tu nusipirksi maisto ir vieną dieną užspringsi savo skrandžio turiniu“, - piktai pokalbį baigė garsusis Garliavos įvykių dalyvis, žurnalistams gyręsis, jog jam buvo leista permiegoti teisėjos Neringos Venckienės brolio D. Kedžio lovoje.

Kaip ketvirtadienį skelbia spauda, įspėtas policijos pareigūnų M. Kuprevičius nebeatvyksta prie Venckų ir Kedžių namų, tačiau užuovėją rado šalies parlamente. Trečiadienį jis Seimo rūmuose kone dvi valandas tarėsi su Seimo nariais Sauliumi Stoma bei Kazimieru Uoka.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.