aA
Medininkų žudynių byloje labai sunkiais nusikaltimais kaltinamas Konstantinas Michailovas (buvęs Nikulinas) Lukiškių kalėjime laikomas neteisėtai, ketvirtadienį pareiškė buvusiam OMON‘o smogikui atstovaujantis advokatas Arūnas Marcinkevičius. Pasak jo, bylą nagrinėjantis teismas esą pavėlavo pratęsti kardomąjį kalinimą, todėl K. Michailovas nedelsiant turėtų būti paleistas į laisvę.
Konstantinas Michailovas
Konstantinas Michailovas
© DELFI (K.Čachovskio nuotr.)

Ar advokatas yra teisus, jo skundą ketvirtadienį išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas žada paskelbti kitą trečiadienį.

K. Michailovui suėmimo terminas dar trims mėnesiams buvo pratęstas nuo balandžio 28-osios. Kaltinamajam atstovaujantis advokatas sakė, kad teismas suėmimo terminas esą jau buvo pasibaigęs balandžio 26-ąją, todėl buvęs omonininkas už grotų neteisėtai buvo laikomas 34 val., o vėliau pratęsus terminą – iki šiol.

Pasak gynėjo, Vilniaus apygardos teisme apklausti liudytojai nepateikė duomenų, nurodančių ar leidžiančių manyti, kad Medininkų žudynėse dalyvavo ar galėjo dalyvauti K. Michailovas.

Valstybės kaltinimą palaikanti Generalinė prokuratūra su tokia advokato pozicija nesutinka ir tvirtina, kad K. Michailovui teisėtai ir pagrįstai buvo pratęstas suėmimas, o kaltinamasis turi būti laikomas suimtas iki apkaltinamojo nuosprendžio paskelbimo.

DELFI primena, kad buvusiam TSRS vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės Rygos ypatingos paskirties milicijos būrio (OMON) milicininkui K. Michailovui yra pateikti kaltinimai septynių Lietuvos pareigūnų nužudymo byloje. Joje pagrindiniai įtariamieji yra OMON smogikai. K. Michailovas yra kaltinamas dėl itin sunkaus nusikaltimo padarymo - tyčinio dviejų ar daugiau asmenų nužudymo. Už tai Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.

Tuo tarpu K. Michailovas neigia prokurorų mestus kaltinimus ir tikina, kad nežudęs pareigūnų, nors tuo metu iš tikrųjų ir buvęs Lietuvoje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.