aA
Aršiausias Garliavos minios aktyvistas vilnietis Marius Kuprevičius, kuris įspėtas policijos pareigūnų nebeatvyksta prie Venckų ir Kedžių namų, užuovėją rado šalies parlamente. Seimo rūmuose kone dvi valandas tarėsi Seimo nariai Saulius Stoma bei Kazimieras Uoka ir Garliavos protestuotojų ir dviejų žmonių žudiko Drąsiaus Kedžio garbintojų lyderis M.Kuprevičius, rašo „Lietuvos rytas“.
Seimo nariams - Garliavos protestuotojo patarimai?
© DELFI (J.Markevičiaus nuotr.)

Didžiausios Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai nuolankiai lingavo galvą klausydamiesi audringais gestais palydimų M.Kuprevičiaus išvedžiojimų.

„Tik nepradėkite vartytis, nepradėkite“, – D.Kedžio gerbėjas griežtai nutraukdavo politikus, kai šie mėgindavo atsargiai jam replikuoti, ir rėždavo savo prakalbą toliau.

Netyčia nugirdę garsaus pokalbio nuotrupas pro šalį skubantys Seimo nariai tik gūžčiojo pečiais ir pasakojo girdėję, kaip svečias reikalavo paskirti jam asmeninę valstybės apsaugą. S.Stoma ir K.Uoka – vieni tų politikų, kurie stengiasi aktyviausiai šmėžuoti Kauno tragedijos fone, visaip remia vadinamuosius kovotojus su pedofilų klanu. Be to, iš „prisikėlėlių“ pas konservatorius perbėgęs S.Stoma tikisi, kad dešinieji suteiks jam teisę kandidatuoti vienoje vienmandačių jų politinės tvirtovės – Kauno – apygardų.

„Tai buvo toks pirmasis susitikimas. Jis mums papasakojo, kas jis per žmogus, kokia jo biografija. Ne, jokios apsaugos neprašė, sakė, kad yra gatvės vaikas ir jo didžiausia svajonė – kad kiti vaikai neliktų gatvėje“, – apie pažintį su skandalingu veikėju atsargiai kalbėjo K.Uoka.

S.Stoma buvo dar nešnekesnis: „Aš nieko nežinau – ėjau pro šalį ir prisėdau. Apskritai nenorėčiau būti su tuo siejamas.“

Nei S.Stoma, nei K.Uoka nesugebėjo paaiškinti, kaip M.Kuprevičius pakliuvo į Seimą ir kieno iniciatyva vyko susitikimas. „Lietuvos rytui“ pakalbinus Seimo dešiniųjų frakcijos seniūną Jurgį Razmą, paaiškėjo, kodėl S.Stoma buvo toks sutrikęs: „Jei tikrai paaiškėtų, kad jie buvo susitikę, aš būčiau labai nusivylęs. Jau ne kartą ir griežtai bei oficialiai S.Stomai sakiau, kad jis vengtų kontaktų su tokiais asmenimis. Vadinasi, jis manęs nepaklausė. Kodėl aš tai jam draudžiau? Na, aš į kai kuriuos dalykus žiūriu kritiškai, ir viskas.“

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.