aA
Rusijai nepriimtina Lietuvos parlamento, antradienį priėmusio progruzinišką rezoliuciją, pozicija. Tai trečiadienį Vilniuje žurnalistams pareiškė Rusijos vyriausybės pirmininko pirmasis pavaduotojas Viktoras Zubkovas, vadovaujantis savo šalies delegacijai Baltijos jūros valstybių Tarybos posėdyje.
V.Zubkovas: Rusijai nepriimtina Lietuvos parlamento pozicija Gruzijos atžvilgiu
© Reuters/Scanpix

Anot V. Zubkovo, jį nustebino tas faktas, kad tokio pobūdžio dokumentas buvo priimtas prieš prasidedant Lietuvos rengiamam plačiai atstovaujamam tarptautiniam forumui.

"Rezoliucijoje išdėstyta pozicija nepriimtina tiek Rusijai, tiek tarptautinei bendrijai, - pabrėžė politikas. - Joje iškraipomi visi faktai, susiję su 2008 metų rugpjūčio įvykiais".

"Užpuolęs Pietų Osetiją ir Rusijos taikdarius, M. Saakašvilis pats sugrovė savo šalį", - pareiškė RF delegacijos vadovas. Anot jo, tokios rezoliucijos skatina dabartinį Gruzijos lyderį leistis į naujas avantiūras ir provokacijas.

Rezoliucijoje Seimas "pripažįsta Gruzijos teritorijos, kurios dalis pagal Gruzijos konstitucijos 1-ąjį straipsnį yra Abchazijos autonominės respublikos ir Pietų Osetijos autonominio vieneto teritorija, vientisumą bei Gruzijos konstitucijos 2-ajame straipsnyje nurodytų ir tarptautiniu mastu pripažintų jos sienų neliečiamybę".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.