aA
Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro (VPK ONTB) ir Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą dėl grupės asmenų, kurie uostamiestyje labai dideliais kiekiais platino narkotines medžiagas.
Klaipėdoje prieš teismą stos kvaišalų platintojų grupė
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Įtariama, kad nusikalstamai veikai vadovavo 1961 metais gimęs R. E. (teistas už papirkimą, nedirbantis), praneša Klaipėdos apskrities policija.

2009 m. lapkričio mėn. Klaipėdos apskrities VPK ONTB operacijos metu sulaikyti 2 nusikalstamos veikos organizatoriai, narkotinių (psichotropinių) medžiagų perpardavinėtoja bei 2 šias medžiagas vartojantys asmenys.

R. E. įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo namų gamybos alkoholiniais gėrimais, neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais, neteisėto disponavimo svetimu dokumentu.

1969 metais gimusiam K. B. (teistas už kūno sužalojimą, nedirbantis) įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ir nešaunamuoju ginklu, neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis labai dideliais kiekiais.

30-metei V. M. (2 kartus teista už vagystes, nedirbanti) įteikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis nedideliais kiekiais ir šių medžiagų platinimo.

1981 metais gimusiam A. G. (2 kartus teistas už vagystes, nedirbantis) - dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis nedideliais kiekiais ir neteisėto disponavimo svetimu dokumentu.

1981 metais gimusiam R. V. (6 kartus teistas už vagystes, plėšimus, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, nedirbantis) - dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis nedideliais kiekiais.

Per kratas rasta ir paimta heroino (bendra masė - apie 21 g, gryna masė - apie 6 g), amfetamino (bendra masė - apie 225 g, gryna masė - apie 45 g), kanapių ir jų dalių (apie 36 g), tai pat psichotropinių vaistų.
Be to, pas įtariamuosius rastas savadarbis pistoletas, kastetas, svetimi dokumentai bei apie 17 litrų naminės degtinės.

Kaltininkams įteikti įtarimai dėl 12 nusikalstamų veikų epizodų.
R. E., K. B. bei V. M. suimti, kitiems įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis nedideliais kiekiais įstatymas numato viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba baudą, arba areštą.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti numato laisvės atėmimo bausmę nuo 2 iki 8 metų.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis labai dideliais kiekiais numato laisvės atėmimo bausmę nuo 10 iki 15 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.