aA
Estijoje per savaitgalį lietuvių policininkais ar medikais prisistatę sukčiai bandė apgauti bent 14 žmonių. Estų policija pranešė gavusi 14 pranešimų, kad asmenys, prisistatę Lietuvos policininkais ar ligoninių darbuotojais, bandė išvilioti pinigų iš pagyvenusių žmonių.
Estijos policija vis dažniau susiduria su Lietuvos policininkais ar medikais prisistatančiais sukčiais
© A.Didžgalvio nuotr.

Rusiškai kalbantys sukčiai susisiekę su pagyvenusiais Estijos gyventojais pranešdavo, neva artimas jiems žmogus padarė avariją, ir dėl įvairių priežasčių prašydavo pinigų, teigė estų policijos atstovas.

Policija panašius pranešimus gaudavo visą gegužę. Pareigūnai perspėja gyventojus nemokėti pinigų sukčiams ir nedelsiant apie tokius atvejus pranešti policijai.

Estų policija teigia neužfiksavusi, kad Vakarų prefektūroje, apimančioje daugiau kaip trečdalį Estijos teritorijos, žmonės būtų perdavę pinigus sukčiams.

Lietuvos policininkais pristatantys sukčiai buvo itin aktyvūs Estijoje 2008 metų pavasarį ir vasarą, kada šimtai vyresnių Estijos rusakalbių pranešė tapę tokių nusikaltimų aukomis.

Policininkais apsimetę sukčiais praneša aukoms, kad jų šeimos nariai sukėlė avariją, ir reikalaudavo pinigų tam, kad neva būtų sumažint kaltinimai arba būtų visiškai jų atsisakyta.