aA
Po Vokietijos prezidento Horsto Koehlerio atsistatydinimo susidariusi sudėtinga politinė situacija koreguoja šios šalies kanclerės Angelos Merkel darbotvarkę. Prezidentūra atšaukė antradienį popiet turėjusį vykti kanclerės susitikimą su mūsų šalies vadove Dalia Grybauskaite, mat diplomatiniais kanalais buvo gauta žinių, jog aukšta pareigūnė neatvyks į Vilnių dalyvauti Baltijos jūros valstybių tarybos viršūnių susitikime.
A.Merkel į Lietuvą neatvažiuos (atnaujinta)
© Reuters/Scanpix

Dar antradienį ryte D. Grybauskaitės darbotvarkėje buvo skelbiama apie 17 val. numatytą jos ir A. Merkel bei abiejų šalių delegacijų susitikimą, vėliau žadėta surengti spaudos konferenciją. Tačiau priešpiet susitikimas buvo atšauktas.

„Diplomatiniais šaltiniais esame gavę informaciją, kad ji neatvyks, todėl susitikimas atšauktas“, – DELFI sakė prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.

Vokietijos ambasada Vilniuje kol kas susilaiko nuo oficialaus komentaro.

Šiame susitikime ketinta aptarti Lietuvos ir Vokietijos dvišalius santykius, galimybes stiprinti bendradarbiavimą energetikos ir transporto srityse, plėsti krovinių tranzito iš Vokietijos į Afganistaną per Klaipėdos uostą apimtis.

Viena svarbiausių pokalbio temų turėjo tapti ekonominės ir finansinės krizės pasekmės ES bei efektyviausi būdai susidariusiai situacijai spręsti.

Manoma, kad pakeisti savo planus A. Merkel privertė sudėtinga politinė padėtis, susidariusi po prezidento pasitraukimo iš posto. H. Koehleris pirmadienį pranešė atsistatydinantis dėl kritikos, kurios sulaukė dėl pasisakymų apie šalies karių misiją Afganistane ir kitose tarptautinėse operacijose.

A. Merkel planavo į Lietuvą atvykti vos kelioms valandoms. Per tiek laiko ji būtų suspėjusi susitikti su D. Grybauskaite ir premjeru Andriumi Kubiliumi, taip pat dalyvauti viršūnių susitikimo dalyvių vakarienėje.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.