aA
Kitą savaitę prezidentė Dalia Grybauskaitė rengiasi Seime perskaityti metinį pranešimą. Nors pastaraisiais metais valstybės vadovai metines kalbas tradiciškai pasakydavo iki balandžio pabaigos, šiemet viskas gerokai užsitęsė. Prieš kurį laiką D. Grybauskaitės metinis pranešimas buvo planuojamas gegužės pabaigoje.
D.Grybauskaitės metinis pranešimas suplanuotas birželio 8-ąją
© A.Didžgalvio nuotr.

Antradienį prezidentė žurnalistus informavo, kad jos metinė kalba Seime suplanuota kitą antradienį, birželio 8-ąją.

Konstitucijoje nenumatyta, kada prezidentas turi skaityti metinį pranešimą, bet pastaraisiais metais susiklostė tradicija, kad valstybės vadovas savo požiūrį į padėtį krašte, vidaus ir užsienio politiką Seime išdėstydavo iki balandžio pabaigos.

Anksčiau D. Grybauskaitės patarėjai aiškino, jog su metiniu pranešimu į parlamentą ji turėtų užsukti netrukus po Velykų, vėliau data buvo nukelta.

Politologų nuomone, tai nulėmė objektyvios priežastys: krašte susiklosčiusi sudėtinga ekonominė ir politinė padėtis reikalauja kasdien atnaujinti pranešimą, šalies vadovė greičiausiai norėjo luktelėti pirmosioms jos kadencijos metinėms artimesnės datos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.