aA
Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime atstovas Gediminas Navaitis siūlo keisti įstatymus, kad į valstybinę pensiją bei apdovanojimą išauginusiems gausias šeimas galėtų pretenduoti ir vyrai.
Siūloma valstybinę pensiją skirti ne tik gausių šeimų motinoms, bet ir tėvams
© Corbis/Scanpix

Parlamentaras pateikė siūlymus Valstybės apdovanojimų įstatymui ir Valstybinių pensijų įstatymui, kad jų nuostatos būtų taikomos vienodai tiek gausių šeimų motinoms, tiek tėvams.

Šiuo metu Valstybinių pensijų įstatymas numato, jog antrojo laipsnio valstybės pensiją turi teisę gauti motinos, išauginusios iki 8 metų bei gerai išauklėjusios 7 ir daugiau vaikų. G.Navaičio siūlymu, į tokią pensiją galėtų pretenduoti ir tokios šeimos tėvas.

Antrojo laipsnio valstybinė pensija šiuo metu siekia 400 litų.
Taip pat G.Navaitis siūlo gausių šeimų tėvams sudaryti tokią pačią galimybę kaip ir motinoms būti apdovanotiems ordinu "Už nuopelnus Lietuvai".

"Šių pataisų tikslas yra sulyginti vyrų ir motinų teises, atkurti tėvo statusą šeimoje ir visuomenėje", - BNS sakė pasiūlymus teikiantis Seimo narys.

Parlamentaras savo pataisą argumentuoja tuo, jog Konstitucija numato, kad sutuoktinių pareigos šeimoje yra lygios.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.