aA
Nuo alkoholio apsvaigęs Šalčininkų rajono gyventojas į butelį pabandė prileisti gamtinių dujų ir mėgino padegti Stasylų kontrolės punktą. Jį sieną su Baltarusija saugantys pasieniečiai sulaikė, praneša VSAT.
Girtas triukšmadarys bandė padegti pasienio kontrolės punktą
© DELFI (D.Sinkevičiaus nuotr.)

Šeštadienį vakare Varėnos rinktinės Tribonių užkardos pasieniečiai patikrino Stasylų geležinkelio pasienio kontrolės punkte sustojusį krovininį traukinį.

Pasieniečiams grįžtant į savo tarnybines patalpas, iš namo, esančio prie pat geležinkelio, išėjo iš pažiūros neblaivus vyras, kuris ėmė necenzūriniais žodžiais plūsti VSAT pareigūnus. Pasieniečių kelis kartus žodžiu įspėtas liautis pažeidinėti viešąją tvarką jiems gerai žinomas 27 metų triukšmadarys grįžo į savo namą.

Po valandos VSAT pareigūnai pro langą pastebėjo prie tarnybinių patalpų besiartinantį tą patį vyrą, kuris rankoje laikė užsuktą plastmasinį butelį, žiebtuvėlį ir savadarbę timpą.

Nuo alkoholio apsvaigęs vyras pagrasino, kad padegs kontrolės punktą, atsuko butelį, jį uždegė ir sviedė pasieniečių link. Iš ant žemės nukritusio butelio trumpai plykstelėjusi ugnis tik aplydė plastmasę ir čia pat užgeso.

Girtą „piromaną“ tuoj pat sulaikė pasieniečiai. Jam nustatytas sunkus girtumas – 2,86 promilės.

Pirminiais duomenimis, vyras į plastmasinį butelį prileido gamtinių dujų iš buityje naudojamo baliono ir kerštaudamas pasieniečiams jas mėgino padegti.

Triukšmadarys dviem paroms uždarytas į areštinę. Tolesnį tyrimą vykdo policijos pareigūnai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.