aA
Drąsiaus Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės duktė tapo šeimų tarpusavio karo įrankiu. Vaikų psichiatro Lino Slušnio įsitikinimu, vaiko artimieji, bandydami palenkti mergaitę kiekvienas į savo pusę, gali sužaloti jai visą gyvenimą, rašo „Lietuvos rytas“.
L.Slušnys: artimieji gali sužaloti vaikui visą gyvenimą
© DELFI (P.Garkausko nuotr.)

"Seneliai, pastatydami vaiką prieš televizijos kameras ir liepdami jam sakyti, kad jis nenori pas mamą, daro nusikaltimą", - mano vaikų psichiatras.

"Toks elgesys, mano manymu, traktuotinas kaip psichologinis smurtas", - sako L. Slušnys.

L. Slušnys nuogąstauja, kad ateityje D. Kedžio ir L. Stankūnaitės duktė gali turėti psichologinių ir bendravimo problemų.

„Sunku prognozuoti, kokia bus mergaitės ateitis. Tai priklauso nuo daugelio aplinkybių. Tačiau psichologinio smurto mergaitė patyrė labai daug. Net iš artimiausių žmonių. Visi jos artimieji taip pat išgyvena krizę, - sako psichiatras. - Artimieji, supantys mergaitę, negali neutraliai, adekvačiai reaguoti į susiklosčiusią situaciją. Mergaitei skiriama daug dėmesio, todėl ji tikriausiai jau turi nuskriausto vaiko sindromą. Ji gali tapti per daug išlepinta.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.