aA
Lenkija Rusijos piliečiams neskubės įvesti vizų. Apie tai su džiugiai nusiteikęs pareiškė su dviejų dienų vizitu Varšuvoje viešėjęs Rusijos ministras pirmininkas Michailas Kasjanovas. Spaudos konferencijoje penktadienį jis sakė, jog Lenkijos vadovai labai geranoriškai žiūri į abiejų šalių santykių gerinimą, todėl Rusijos piliečiams vizas įves tik tada, kai iškils būtinybė.
Visa
Rusijos vyriausybės vadovas taip pat pasidžiaugė, jog Lenkijoje rado pritarimą visais ekonominio pobūdžio klausimais.

Lenkijos premjeras Jerzy Buzekas (Ježis Buzekas) nedviprasmiškai leido suprasti, jog Lenkija yra pasiruošusi priimti Rusijos siūlomą planą tiesti naują dujotiekį iš Rusijos į Vakarų Europą per Lenkijos teritoriją, aplenkiant Ukrainą. Pagal Rusijos pasiūlymą, dujotiekis eitų per Baltarusiją ir Lenkiją iki Slovakijos. Dar prieš keletą mėnesių vardan strateginės partnerystės Lenkija prieštaravo tokiam dujotiekio trasos variantui, tvirtindama, kad Ukrainos aplenkti negalima.

Lenkijos spaudoje vis daugiau kalbama apie ženklų abiejų šalių santykių atšilimą. Dar šiais metais Lenkijoje laukiama ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino vizito.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.