aA
Šeštadienį Vilniaus Universiteto Teatro salėje vyks afrikietiškos tradicinės muzikos koncertas bei drabužių kolekcijos "Genčių suvažiavimas" pristatymas. Pasak rengėjų, tai vienas įdomiausių ir svarbiausių šiomis dienomis vykstančių "Afrikos dienų 2001" akcentų. Koncerte dalyvaus nacionalinio folkloro ir tradicinės muzikos grupės iš Egipto ir Ganos.
Pastarąją grupę sudaro Klaipėdos krikščioniškojo fondo aukštojoje mokykloje studijuojantys jaunuoliai iš įvairių Ganos provincijų.

Koncerte skambės savitas ir temperamentingas Ganos folkloras. Šios šalies dainos labai įvairios, kiekviena iš jų turi savo paskirtį - tai patriotinės, pramoginės, religinės dainos.

Iš toliausiai atvykusių koncerto dalyvių - egiptiečių - trupėje tradiciniais muzikos instrumentais groja apie 60 profesionalių muzikantų. Ši trupė buvo apdovanota įvairiais prizais daugelyje tarptautinių tradicinės muzikos festivalių.

Vilniuje trupei atstovaus aštuoni muzikantai ir vadovas Mounir El-Wisimy.

Koncerte taip pat ketinama pristatyti Vilniaus dailės akademijos studentų specialiai renginiui sukurtą kolekciją "Genčių suvažiavimas".

Kostiumų autoriai studijavo įvairių Afrikos genčių drabužius, papuošalus, šukuosenas, makiažą, ieškodami charakteringiausių detalių, spalvų ir raštų.

Kolekcijos modeliai - nuo autentiškų afrikietiškų iki šiuolaikiškai interpretuotų drabužių, savo spalvomis ir detalėmis susijusių su Afrika.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.