aA
JAV prezidentas Billas Clintonas (Bilas Klintonas) antradienį laive, stovinčiame įlankoje prie Laisvės statulos, vadovavo naujojo tūkstantmečio pirmosioms Nepriklausomybės dienos iškilmėms.
B. Clintonas, kurio kadencija baigsis sausio mėnesį, pasveikino amerikiečius iš prezidento Johno F. Kennedy (Džono F. Kenedžio) vardu pavadinto lėktuvnešio. Greta stovėjo daugybė burlaivių ir karo laivų iš viso pasaulio - anot "Reuters", tai buvo didžiausias jūrų paradas istorijoje.

Savo kalboje prezidentas daugiausia dėmesio skyrė imigracijai ir kalbėjo apie imigrantų atsinešamas įvairias kultūras bei idėjas. Pasak B. Clintono, už kurio nugaros matėsi Laisvės statula, Amerika niekada neturi užtrenkti durų JAV piliečio teises ir pareigas priimti norintiems žmonėms.

"Mes turime priimti žmones ne tik į savo šalį, bet ir į savo širdis", pridūrė prezidentas.

B. Clintonas tiesiog lėktuvnešyje suteikė JAV pilietybę 20 imigrantų ir kartu su jais kartojo ištikimybės priesaikos žodžius.

Vėlai vakare prezidentas su šeima išskrido į Vašingtoną "paskutinį kartą iš Baltųjų rūmų balkono stebėti liepos 4-osios fejerverką".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.