aA
Pasas
Tai žinant, bus nustatyta, kiek reikės atidaryti papildomų vizų išdavimo punktų.

E.Ignatavičius sakė, kad nuo 2004 metų sausio 1 dienos Lietuva yra pasiryžusi būti pasirengusia prisiimti visus Europos Sąjungos (ES) bei Šengeno sutarties įsipareigojimus, kurie nenumato jokių išimčių vizų klausimais.

Jis taip pat sakė, kad konsultacijos dėl vizų įvedimo tarp Lietuvos ir Rusijos tik prasidėjo, ir yra galimybė rasti specialius sprendimus, susijusius su Kaliningrado sritimi.

E.Ignatavičius teigė, kad jau dabar yra sutarta sumažinti Lietuvos vizų kainas Rusijos piliečiams nuo 20 iki 10 JAV dolerių, o Kaliningrado srities gyventojams - iki 5 JAV dolerių.

Lietuvai ir Lenkijai tapus ES narėmis, joms teks atšaukti vizų lengvatas, kurios dabar taikomos Kaliningrado srities gyventojams. Kaliningrado srities gyventojai dabar gali atvykti į Lietuvą ir keliauti per ją be vizų.

UR viceministras pabrėžė, kad Lietuva suinteresuota Kaliningrado srities vystymusi ir paneigė gandus apie galimą jos izoliaciją, Lietuvai tapus ES nare.

Kaip žinoma, Rusija nuogąstauja, jog Lietuvai ir Lenkijai tapus ES narėmis, Kaliningrado sritis bus izoliuota. Siekdama panaikinti šias baimes, Lietuva įgyvendina kelias dešimtis bendradarbiavimo su kaimynine sritimi projektų.

Penktadienį atvykęs dviejų dienų vizito, E.Ignatavičius pradėjo reguliarius susitikimus su Kaliningrado srities vadovybe, kurie vyks kartą į mėnesį.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.