aA
NATO
Remiantis apklausa, kurią neseniai tarp Rusijos užsienio politikos žinovų surengė Rusijos nepriklausomas socialinių ir nacionalinių problemų institutas drauge su Maskvos Eberto fondo atstovybe, dėl NATO plėtros į Rytus, Aljanso narėmis tampant Baltijos valstybėms, nuogąstauja 52,9 proc. apklaustųjų. Tuo tarpu didžiausia grėsme laikomas terorizmas - taip mano daugiau kaip 60 proc. apklaustų ekspertų.

Kai kuriuos surengto tyrimo rezultatus penktadienį skelbia Rusijos laikraštis "Izvestija".

Didžiausia grėsme nacionaliniam saugumui ekspertai nurodė tarptautinį terorizmą ir islamo fundamentalizmą - 61 proc., antrojoje vietoje - mažą Rusijos konkurencingumą pasaulio rinkose (58,6 proc.), trečiojoje vietoje - didėjantį atsilikimą nuo Vakarų pagal mokslo ir technikos potencialo lygį.

Per tyrimą buvo apklaustos ekspertų grupės, susijusios su Rusijos užsienio politikos krypčių, koncepcijų ir nuomonių rengimu valstybės struktūrose, mokslo ir mokymo įstaigose, spaudoje, visuomeninėse organizacijose ir politinėse partijose.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.