aA
Geltonas taksi
© DELFI
Respublikinės taksi ir mažųjų autobusų vairuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Vladimiras Volovojus Seimo Pirmininkui sakė, kad miesto Valdyba, nepaisydama sunkios padėties darbo rinkoje, priima sprendimus, kurie ją dar labiau pablogina.

Pavyzdžiui, jau nuspręsta nuo 2002 metų liepos 1 dienos įvesti taksi mašinos amžiaus cenzą - ji turės būti ne senesnė kaip 12 metų. Taip pat visos mašinos turės būti nudažytos geltona spalva. Tokiu atveju dalis vairuotojų praras darbą, nes ne kiekvienas turi galimybę nusipirkti naujesnę mašiną ir išleisti nemažai pinigų jos perdažymui.

Be to, taksi vairuotojai mano, kad nustatyti paslaugų tarifai yra per dideli. Keleiviai po 2 Lt už kilometrą neišgalės susimokėti, tuo pačiu nukentės ir vairuotojai.

Tuo tarpu miesto meras Artūras Zuokas kol kas į jokias kalbas su taksi vairuotojais leistis neketina. Seimo Pirmininkas A. Paulauskas Eltos korespondentui sakė, kad vairuotojų atstovai pateikė labai priimtiną pasiūlymą - į rengiamą naująjį transporto kodeksą įtraukti kai kurias konkrečias pataisas. Viena iš jų būtų tokia, kuri tiksliai reglamentuotų taksi paslaugų veiklą. Geriausiai, kad tai darytų Susisiekimo ministerija, o ne savivaldybės, kurios neretai priima gana populistinius ir prieštaringus sprendimus.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.