aA
Lietuvoje gyvenančių vokiečių ir ukrainiečių tautinių bendrijų atstovai pareiškė paramą Lietuvos narystei NATO ir Europos Sąjungoje.
Lietuva žengia į NATO
Lietuva žengia į NATO
© KAM
Penktadienį Lietuvos vokiečių bendruomenė bei užsienyje gyvenantys išeiviai iš Klaipėdos krašto išplatino sveikinimą savaitgalį Vilniuje prasidėsiančiai NATO Parlamentinės Asamblėjos (PA) sesijai, kuriame reiškiama viltis, jog Lietuva bei kitos Baltijos valstybės bus greitai priimtos į Aljansą.

"NATO yra Europos taikos ir tautų pažangos garantas, todėl buvimas šios organizacijos nare užtikrintų saugų ir ramų šalies gyvenimą", - rašo Lietuvos vokiečiai. "Mes vienareikšmiškai pasisakome už Lietuvos stojimą ir buvimą NATO nare", - pažymima dokumente.

Panašią deklaraciją penktadienį paskelbė ir Lietuvos ukrainiečių bendrija.

"Mes, kaip Lietuvos piliečiai, matome savo antrąją Tėvynę -Lietuvą - Europos Sąjungos sudėtyje bei NATO nare", - rašoma ukrainiečių deklaracijoje. Joje taip pat prašoma NATO PA "atkreipti dėmesį į Ukrainos pažangą šiame integracijos kelyje" ir rimčiau vertinti jos svarbą šiame regione, padedant stiprinti jos jauną demokratiją.

Gegužės 27-31 dienomis Vilniuje vyksianti NATO PA sesija bus didžiausias tarptautinis renginys Lietuvoje per pastaruosius dešimt metų. Lietuva tikisi pakvietimo į NATO per 2002 metais vyksiantį Aljanso viršūnių susitikimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.