aA
53 proc. Lietuvos vaikų teigia, kad jie yra laimingi, rodo apklausos duomenys. Kaip penktadienį spaudos konferencijoje pristatydamas apklausos duomenis sakė UNICEF biuro Lietuvoje direktorius Jaunius Pusvaškis, apklausos duomenys rodo, jog 44 proc. apklaustųjų vaikų abejoja, ar jie laimingi, o 4 proc. teigia esą nelaimingi.
Vaikai
Vaikai
Didžioji dalis Lietuvos vaikų jaučiasi laimingi bendraudami su draugais, gerai besimokydami mokykloje ir savo šeimoje. Nerimas 63 proc. vaikų susijęs su mokykla, 51 proc. - su šeima, 20 proc. vaikų nerimą kelia prasta šalies ekonominė būklė.

Anot apklausos, labiausiai vaikai pasitiki tėvais, iš jų 96 proc. - motinomis ir 81 proc. tėvais. Vaikai labiausiai nepasitiki Vyriausybe ir policija.

Tiriant žiniasklaidos poveikį vaikams buvo klausiama, kaip kontroliuojama, ką jie žiūri per televiziją. Tyrimas parodė, kad net 58 proc. apklaustųjų tėvai nekontroliuoja, kokias televizijos programas vaikas žiūri, ir tik 32 proc. kontroliuoja.

60 proc. apklaustųjų vaikų mano, kad Lietuvoje ateityje bus daug geriau gyventi, tačiau 43 proc. atsakė, jog norėtų išvykti iš Lietuvos.

Apklausoje dalyvavo 400 Lietuvos vaikų nuo 9 iki 17 metų. Tokia apklausa buvo atlikta 35 Europos šalyse, iš viso buvo apklausta 15200 vaikų. Apklausą Lietuvoje atliko bendrovė "Baltijos tyrimai".

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Vaikų ir šeimos skyriaus viršininkė Audra Mikalauskaitė sakė, kad tyrimo rezultatai Lietuvoje ypatingai nesiskiria nuo kitų šalių rezultatų. Ji pabrėžė, jog bene vienintelė sritis, kur apklausos duomenys Lietuvoje labiau skiriasi nuo kitų šalių, yra vaikų ateities įsivaizdavimas.

Pasak A.Mikalauskaitės, Vakarų Europos šalyse vaikai mano, kad ateitis nesiskirs nuo dabarties, o Rytų Europos šalių vaikai mano, kad ateityje bus geriau gyventi.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.