aA
"Aš įžvelgiu didelį pavojų, kalbant apie Indijos aktyvią politiką Kašmyre", žurnalistams Karačyje sakė Abdulas Sattaras (Abdulas Sataras), paklaustas, ar jis baiminasi, kad Indija gali pradėti karą Pakistano valdomoje Kašmyro dalyje.

Ministras apkaltino Indiją "žiaurumais ir represijomis" kai kuriose Himalajų regiono vietovėse ir pareiškė, kad nauji Delio išpuoliai, kai tariamai buvo peržengta karinė Kontrolės linija Kašmyre, byloja apie gresiantį pavojų.

A. Sattaras teigė, kad, norint "panaikinti" karo grėsmę, reikia nemažai pastangų, ir pridūrė, kad esminę rolę čia gali suvaidinti B. Clintono vizitas.

B. Clintonas "yra vienintelis valstybės vadovas, kuris per septynerius metus kelis kartus sakė, kad ginčas dėl Kašmyro gresia taikai visoje Pietų Azijoje", sakė A. Sattaras.

B. Clintonas praėjusią savaitę paskelbė įtrauksiąs Pakistaną į savo kelionės po Indiją ir Bangladešą tvarkaraštį. B. Clintono vizitas Pietų Azijoje prasidės kovo 20 dieną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.