aA
Kupiškio rajone, Mirabelio kaimo ūkininko pasėliuose, pastebėti meškos pėdsakai, pranešė "Respublika". Šie gyvūnai Lietuvoje nebegyvena nuo XIX amžiaus pabaigos. Tačiau meškų yra Baltarusijoje ir Latvijoje, todėl neatmetama galimybė, kad žvėris atklydo iš kaimyninių šalių.
Lokys
Lokys
Už trijų kilometrų nuo Kupiškio esančiuose laukuose, meškos pėdsakus aptiko medžioklės žinovas Rimantas Šerys. Žvėries užpakalinių letenų pėdsakai buvo 23 cm ilgio ir 14 cm pločio, priekinių - plotis 16 cm, ilgis 13 cm.

Medžiotojai ir aplinkosaugininkai pagal pėdsakus nesiryžta tvirtinti, ar netoli Kupiškio stovinėta patelės, ar lokio. Pėdsakus galėjo palikti ir jauniklis.

Praėjusį savaitgalį lokio pėdsakus pastebėjo ir Utenos rajono Klykių kaimo gyventojai. Gali būti, kad tas pats žvėris atklydo ir iki Kupiškio.

Pastarąjį kartą lokys Aukštaitijoje buvo pastebėtas 1997 metų birželį. Tačiau po 10-ies dienų Panevėžio rajone lokys rastas negyvas. Aplinkosaugininkų teigimu, Lietuvoje apsigyvenę lokiai didelės žalos nepadarytų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.