aA
Kitų metų pabaigoje visuose Rusijos Federacijos subjektuose pradėjus veikti prisiekusiųjų teismams, nebebus kliūčių taikyti mirties bausmę. Tokią nuomonę išsakė prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Kozakas.
Teisėjas
Tačiau jis pabrėžė, kad šis klausimas turi būti aptartas papildomai, gal net surengus referendumą, nors pats D.Kozakas nemano, jog tai tikslinga. Pasak jo, didelė Rusijos gyventojų dalis pritaria mirties bausmei.

Atsakydamas į žurnalistų klausimus apie Rusijos įsipareigojimus Europos Tarybai, į kurią stodama Rusija pažadėjo netaikyti mirties bausmės, D.Kozakas pasakė, kad šis įsipareigojimas įstatymiškai neįtvirtintas. Tuo pat metu, pasakė prezidento administracijos atstovas, piliečiai turės teisę kreiptis į šalies vadovą su malonės prašymu.

Rusijos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Viačeslavas Lebedevas anksčiau yra sakęs, kad prisiekusiųjų teismams kurti jau skirta pinigų, bet pati teismų sistema negali pradėti veikti be atitinkamos įstatyminės bazės. Valstybės Dūmai pateiktas svarstyti Baudžiamojo kodekso projektas, ir deputatai jį aptars dar iki parlamento atostogų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.