aA
Siekdama pagerinti pastaruoju metu kiek pašlijusius Prezidento ir valdančiosios koalicijos santykius, užvakar vakare posėdžiavusi nauja Liberalų sąjungos valdyba nutarė paremti Eduardo Vilko kandidatūrą į Privatizavimo komisijos vadovus.
R.Paksas ir V.Adamkus
R.Paksas ir V.Adamkus
Tai "Lietuvos rytui" vakar patvirtino Seimo vicepirmininkas liberalas Gintaras Steponavičius. Jis šią iniciatyvą pavadino bandymu susigrąžinti Prezidento Valdo Adamkaus pasitikėjimą.

Prie tokių iniciatyvų G.Steponavičius taip pat priskyrė ir liberalų nuostatą remti Prezidento teikiamas Azartinių lošimų įstatymo pataisas. Įtampa tarp šalies vadovo ir valdančiosios koalicijos kilo, kai Seimas praėjusią savaitę atmetė šalies vadovo veto net dėl penkių įstatymų.

Šios savaitės pradžioje V.Adamkus spaudoje pareiškė, kad Naujosios politikos koalicija ne visai pateisino jo viltis.

Privatizavimo komisijos pirmininką Prezidentui turi teikti premjeras. Tačiau ši procedūra buvo įstrigusi Seime, kur kilo iniciatyva E.Vilką atleisti iš Privatizavimo komisijos vadovų.

Parlamento Ekonomikos komiteto pirmininkas Viktoras Uspaskichas bei Socialliberalų frakcija kritiškai įvertino komisijos ir jos vadovo veiklą bei reikalavo ieškoti alternatyvos ketverius metus komisijai vadovavusiam E.Vilkui. Tuo tarpu Prezidentas prieš mėnesį apgynė E.Vilką, pareikšdamas, kad šiuo metu nėra labiau į šias pareigas tinkančio asmens.

Seimo liberalai nusiteikę pritarti Prezidento pasirinkimui, bet pripažįsta, kad tai gali būti dar viena rakštis gana komplikuotuose valdančiosios koalicijos santykiuose. "Bandysime kalbėtis, derinti", - vakar sakė G.Steponavičius.

"Lietuvos rytas"