aA
Šiemet Palangos valdžia buvo paskelbusi atsisakanti bet kokių rinkliavų per vasaros sezoną. Tačiau vakar kurorto valdininkai apsigalvojo ir nusprendė įvesti rinkliavą už automobilių stovėjimą nuo centrinės Vytauto gatvės dalies iki pat jūros.
Kadangi Palangos meras šiuo metu serga, tarybos posėdžiui vadovavęs vicemeras Salvijus Jodka ir tapo vasaros rinkliavų įvedimo iniciatoriumi.

Palangiškiai, nustatydami mokesčius, pasirinko vadinamąjį Vilniaus variantą. Nutarta įrengti 24 postus, kuriuose dirbs apie 60 žmonių. Kontrolieriai vaikščios tam tikrose gatvėse ir pardavinės automobilių stovėjimo talonus. Vasarą pastatyti mašiną nuo centrinės Vytauto gatvės dalies iki pat jūros kainuos 2 litus už valandą. Mokestis bus renkamas nuo 10 iki 22 valandos.

Palangos valdininkai, anot S.Jodkos, šiemet ketino atsisakyti bet kokių rinkliavų, tačiau pradėję apie tai diskutuoti išsigando, kad vasarą miestą užplūs poilsiautojai.

Judriausia Palangoje J.Basanavičiaus gatvė šį sezoną automobiliams bus uždaryta. Į ją iki tam tikros valandos galės įvažiuoti tik produktų kavinėms tiekėjai. Palangos gyventojams už automobilių statymą nereikės mokėti, jiems bus siūloma išduoti nemokamus nuolatinius leidimus.