aA
Sugedo automobilis? Jokių problemų. Turintis ryšį su internetu automobilio kompiuteris susisieks su artimiausiu automobilių servisu ir suderins su aerouostu dėl planuoto reiso nukėlimo vėlesniam laikui.
"Hewlett-Packard" kompanijos sukurta "e-speak" (elektroninės kalbos) programinė įranga galbūt ateityje įgyvendins tokią svajonę.

Nepaisant to, jog kompanija naują technologiją pristatė daugiau nei prieš metus, interneto vartotojai vis dar naudojasi internetu senovišku būdu - ilgai klajoja ieškodami reikiamos informacijos.

Naudojant "e-speak" technologiją galima interaktyviai bendrauti su interneto svetainėmis. Tačiau dar reikia atitinkamai pritaikyti svetaines šiai technologijai.

Pernai "Hewlett-Packard" atskleidė slaptai kuriamos technologijos programinius kodus visiems norintiems. Jie buvo parsiųsti 14000 kartų ir buvo užsiregistruota 11000 naujos technologijos vystymo projekto dalyvių. Svetainėje nurodomi 63 "e-speak" partneriai, tarp kurių yra "Andersen Consulting", "Nokia" ir "Yahoo!" kompanijos.

Visgi kai kurie skeptikai mano, kad HP padarė klaidą pernelyg reklamuodama naują futuristinę technologiją ir per mažai bendradarbiaudama su kitomis technologinėmis bendrovėmis.

Bevielių įrenginių gamintojai įdiegė "e-speak" į savo gaminius, palengvindami internetinį bendravimą. Verslas - verslui tipo interneto bendrovės naudoja šią technologiją bendraujant verslo grupėms.

"Microsoft" praėjusį mėnesį paskelbė apie kuriamą analogišką technologiją, padėsiančią keistis informacija tarp skaitmeninių įtaisų.