aA
Įrašų kompanijos ir interneto portalai stengiasi atpratinti žmones nuo piratinių MP3 bylų, suteikdamos daugiau galimybių vartotojams, pasirengusiems sumokėti už nekopijuojamo muzikinio kūrinio atsisiuntimą.
Bet MP3 yra vis dar labai populiarus muzikinis formatas. Gali būti, jog įrašų kompanijos jau niekados neatgaus iniciatyvos skaitmeninių muzikos formatų rinkoje.

Šią savaitę AOL pasirašė sutartį su kompanija "Intertrust". Ji leis vartotojams atsisiųsti muzikines bylas už tam tikrą mokestį, tačiau užkirs kelią tolimesniam bylos plitimui specialia programine įranga.

Kitą mėnesį leidybinė firma "Universal Music", kurioje savo įrašus leidžia tokios žvaigždės kaip Marilynas Mansonas ir Eltonas Johnas, planuoja teikti skaitmeninės muzikos siuntimo paslaugą taip pat taikant "Intertrust" apsaugos sistemą.

"Sony" internetu jau pateikė vartotojams daugiau, nei 50 singlų. Tikimasi, kad EMI tokią paslaugą pradės teikti jau šį mėnesį.

Viliodami vartotojus siųsti nepiratinę muziką, kompanijos ir muzikinės grupės planuoja pasiūlyti gerbėjams tai, ko jie negauna kartu su MP3 bylomis.

Kartu su apsaugota nuo kopijavimo byla bus gaunami ir dainų tekstai, įvairūs specialūs pasiūlymai.

Bet ne visi dainininkai mano, kad dainų platinimas MP3 formatu yra neigiamas reiškinys.

Grupės "Limp Bizkit" vasaros turo rėmėjai yra "Napster". "Limp Bizkit" narys Fredas Durstas teigė, jog buvo patenkintas "Napster" rėmimu. MP3 bylos tik padėjo grupei parduoti daugiau įrašų ir padidinti gerbėjų ratą.

Šią savaitę roko grupės "Hole" vokalistė Courtney Love pasiūlė gerbėjams savo svetainėje retas ir negirdėtas grupės dainas MP3 formatu.