aA
Antradienį Klaipėdos futbolo komandos "Atlantas" sirgaliai, po sekmadienį vykusių rungtynių nukentėję nuo policijos pareigūnų, kreipėsi į prokuratūrą. Žadėta, jog teisėsaugininkams bus pateikta apie 50 nukentėjusiųjų pareiškimų.
Sekmadienį Klaipėdos "Žalgirio" stadione vyko rungtynės tarp Klaipėdos "Atlanto" ir Anglijos "Bradford City" komandų. Skirtingai nei tikėtasi, į uostamiestį savo komandos palaikyti atvažiavo ypač kultūringi anglų sirgaliai, dėl kurių Klaipėdos teisėtvarkininkams nekilo jokių rūpesčių. Nesusipratimų būta tarp "Atlanto" sirgalių ir policijos pareigūnų.

"Atlanto" fanai, atvykę komandos palaikyti net iš Vilniaus, mano, jog policijos pareigūnai, budėję rungtynių metu stadione, neteisėtai pažeidė sirgalių teises. Vieno jų - vilniečio Konstantino Tepcovo įsitikinimu, policininkai neturėjo teisės neišleisti iš tribūnos sirgalių 50 minučių.

Sirgaliai negalėjo palikti savo vietų tribūnoje nuo antro rungtynių kėlinio pradžios. Anot K.Tepcovo, Lietuvos sirgaliai nė neketino kivirčytis su tvarką palaikiusia policija. Po varžybų fanų iš stadiono neišleido policija. Sustiprintos pajėgos 50 žmonių būrį lydėjo išeinant iš stadiono, vėliau lydėjo ir mieste.

Nuo policininkų nukentėjusi Laura Kateivaitė, besilaukianti kūdikio, teigė, jog vienas pareigūnas tyčia ją stūmė, o šiai paprašius to nedaryti, nes ji esanti nėščia, dar papurškė dujų jai į akis. L.Kateivaitė sakė nesitikėjusi to iš teisėtvarkos pareigūno. Mergina teigė pajutusi ir smūgį gumine lazda per nugarą.

Vienas seniausių "Atlanto" futbolo komandos gerbėjų klaipėdietis Romanas Korolčiukas įtarė, jog policija tyčia sukėlė riaušes tarp Lietuvos sirgalių. Vyriškis neneigė, jog tarp minios, ėjusios iš varžybų, būta neblaivių jauniklių, šūkaliojusių įkandin lydinčių policijos pareigūnų įvairius įžeidimus.

Anot R.Korolčiuko, uostamiesčio teisėtvarkininkai tyčia išprovokavo riaušes, mat taikių sirgalių nebuvo reikalo pulti guminėmis lazdomis, o juo labiau ašarinėmis dujomis. L.Kateivaitė sako, jog visi sirgaliai būtų išsiskirstę, jei pareigūnai būtų liepę tai padaryti, tačiau jie puolė minią be jokio perspėjimo.

Penki aktyviausi "Atlanto" komandos sirgaliai buvo jėga įsodinti į policijos automobilį ir atvežti į II policijos komisariatą. Čia K.Tepcovas sakė praleidęs apie 4 valandas. Anot dar vieno riaušių liudytojo ir "Atlanto" gerbėjo Daivoto Genio, keliems sirgaliams policininkai lazdomis mušė per galvas, žmonės kreipėsi į ligoninę.