aA
Prison
Pernai ir šiemet Vilniuje žaibiškai buvo apiplėštos prabangios rūbų, vaizdo ir garso technikos parduotuvės sostinės centre. Prieš pat šv. Kalėdas iš prestižinio kailių salono "Nijolė" buvo pavogta kalinių beveik už pusę milijono litų.

Kokias konkrečiai parduotuves ir biurus sulaikytieji įtariami apvogę, pareigūnai kol kas nedetalizuoja.

Per kratas pas 20-25 metų įtariamuosius rasta įkalčių, tarp jų ir daiktų, neseniai pavogtų iš premjero patarėjos Viktorijos Beatričės Danilevičienės buto J.Basanavičiaus gatvėje.

Vilniaus VPK Kriminalinių nusikaltimų tyrimo tarnybos komisaras Antoni Mikulskis sakė, kad sulaikytą įtariamųjų grupė policijai buvo žinoma jau seniau. Visi jie yra vilniečiai, kai kurie įtariamųjų yra anksčiau teisti.

Pareigūnai grupuotę apibūdino kaip agresyvią, brutalią ir nieko nepaisančią. Sulaikymo metu įtariamieji bandė pasipriešinti, todėl pareigūnams teko panaudoti specialiąsias priemones. Šaunamųjų ginklų panaudoti juos sulaikant neteko.

Pasak komisaro A.Mikulskio, visi 10 įtariamųjų buvo sulaikyti vienu metu, nors iš karto sulaikyti tiek asmenų yra sudėtinga.

6 įtariamiesiems teismas paskyrė kardomąjį suėmimą, dar 4 buvo paleisti, pasižadėję neišvykti.

Spaudos konferencijoje policijos pareigūnai žurnalistams guodėsi, kad su nerimu laukia sąskaitų už ryšio paslaugas, kuriomis naudojosi sulaikymo metu.

Norėdami sulaikyti įtariamuosius "žaibiškomis" vagystėmis finansinių nepriteklių kamuojama Vilniaus kriminalinė policija laikinai turėjo atidėti kitų nusikaltimų tyrimą. Atsiradus lėšų, pareigūnai teigia sulaikysią dar vieną grupę įtariamųjų nusikaltimais.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.