aA
Klaipėdoje sulaikytas daugiau kaip milijonu litų įvertintas kontrabandinių cigarečių krovinys, kurį gabeno Latvijos bendrovei priklausantys du vilkikai. Kontrabandą trečiadienį sulaikė Muitinės departamento Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai Klaipėdos teritorinės muitinės Geležinkelio poste.
Cigaretės
Preliminariais duomenimis, aptikta 10 mln. 120 tūkst. vienetų (506 tūkst. pakelių) cigarečių "West" pakelių be banderolių. Sulaikytos kontrabandos vertė - daugiau kaip 1 mln. litų, pranešė Muitinės departamentas.

Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnų teigimu, tai yra didžiausias kada nors uostamiestyje sulaikytas cigarečių kontrabandos krovinys.

Latvijos bendrovei "Ekspedicijas Servis" priklausantys vilkikai "Scania" ir "Volvo" pagal pateiktus oficialius dokumentus į Vokietijos miestą Kelną gabeno medinius padėklus. Krovinio siuntėjas - Rygoje registruota bendrovė "Intertrans Baltija", gavėjas - Vokietijos firma "Fa. Bartock Import-Export".

Automobiliams atvykus į Klaipėdos muitinę, jų vairuotojai Eldaras Samedovas ir Konstantinas Kravčenokas, teigdami, kad gavėjas atsisakė krovinio, o siuntėjas sutiko, kreipėsi į pareigūnus, prašydami pakeisti paskirties muitinės įstaigą.

Abu vairuotojai tikino neva Lietuvoje sugedę jų automobiliai. Vairuotojai atsisakė planų vykti į Vokietiją per pasienyje su Lenkiją esantį Kalvarijos kelio postą ir pageidavo per Saločių kelio postą grįžti į Latviją. Vilkikai į Lietuvą įvažiavo gegužės 19 dieną per Šiaulių teritorinės muitinės Kalvių kelio postą.

Automobiliai su kroviniu ir vairuotojai Klaipėdoje buvo sulaikyti iš karto, nes Kovos su kontrabanda pareigūnai turėjo operatyvinės informacijos, kad jais gabenamos kontrabandinės cigaretės. C igarečių dėžės buvo paslėptos už vilkikų puspriekabėse įrengtų medinių pertvarų, užmaskuotų padėklais.

Manoma, kad pakeisti maršrutą Latvijos piliečius privertė tai, jog gegužės 19-osios naktį Kalvarijos poste buvo sulaikytas Latvijos bendrovei priklausantis automobilis "Scania" su cigarečių kontrabanda.

Kovos su kontrabanda skyriaus pareigūnai, naudodami mobilią rentgeno kontrolės sistemą, minėto automobilio puspriekabėje aptiko 5,42 mln. vienetų (271 tūkst. pakelių) "Regal" cigarečių, įvertintų 542 tūkst. litų. Oficialiai šiuo vilkiku į Olandiją buvo gabenami mediniai padėklai. Dėl kontrabandos stambiu mastu Klaipėdos teritorinėje muitinėje iškeltos dvi baudžiamosios bylos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.