aA
Juodoji skylė
Trečiadienį surengtoje spaudos konferencijoje Vilniaus visuomeninės parapsichologijos akademijos prorektorė Liudmila Popova žurnalistams sakė, jog konferencijoje paskaitas skaitys ne tik Lietuvos mokslininkai bei parapsichologai, bet ir svečiai iš Rusijos, Estijos, Bolivijos.

Iš Sankt-Peterburgo atvykęs parapsichologas Andrejus Ščipunovas ketina prognozuoti Lietuvos ateitį.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs Tarptautinės akademijos "Tibeto ir liaudies medicina" prie UNESCO prezidento Viktoro Vostokovo mokinys Germanas Badmajevas sakė, jog į konferenciją atvykęs jo mokytojas žada "išvalyti" Vilniaus aurą.

Toje pačioje spaudos konferencijoje dalyvavusi parapsichologų konferencijos atstovė spaudai Vilija Lobačiuvienė sakė, jog Lietuvoje įvairiai žiūrima į parapsichologiją ir alternatyviąją mediciną.

Tačiau V.Lobačiuvienė pripažino, jog dažniausiai į parapsichologus žiūrima kaip į "žmones pavažiavusiais stogais, linkusius į sektas, į uždarą gyvenimo būdą, apskritai užsiimančius nežinia kuo".

"Prognozėmis naudojamės mes visi. Kiekvieną dieną galima išgirsti orų, ekonomines prognozes, politinės tendencijas. Tačiau šių žmonių mes nevadiname nei burtininkais, nei šamanais, o mums tai primetama, apie mus sudaroma tokia nuomonė", - sakė V.Lobačiuvienė.

Todėl, anot jos, šiemet norėdami apsisaugoti nuo negeranoriškumo, konferencijos organizatoriai neleis per renginį filmuoti, tačiau akredituoti žiniasklaidos atstovai yra laukiami.

Konferencijos organizacinį komitetą sudaro Vilniaus visuomeninė parapsichologijos akademija, Ezoterinių mokslų centras "Du pasauliai", Liaudies medicinos centras, Vilniaus visuomeninė liaudies medicinos akademija, Astromineralogijos centras "Pars Portunae" ir Visuomeninis dvasinio pažinimo centras "Tiesos keliu".

Konferencijos Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose metu vyks mugė, konsultuos parapsichologai, astrologai, aiškiaregiai, liaudies medicinos žinovai, dirbs būrėjai, gros muzika.

Visiems besidomintiems parapsichologija įėjimas kainuos 15 litų, o studentams, pensininkams ir žmonėms su negalia - 10 litų.

Parapsichologų konferencijos Lietuvoje organizuojamos jau 10 metų.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.