aA
Siekdami Portugalijos paramos Baltijos valstybių pakvietimui į NATO, Lietuvos, Latvijos ir Estijos ambasadoriai Portugalijoje susitiko su šios šalies Asamblėjos parlamentarais, Nacionalinės gynybos komiteto nariais.
NATO flag
Tai buvo bendra Baltijos šalių ambasadų Lisabonoje iniciatyva, pranešė Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos Spaudos skyrius.

Pranešime pažymima, kad antradienį vykęs susitikimas buvo surengtas NATO Parlamentinės Asamblėjos (NATO PA) sesijos, kurioje dalyvaus ir Portugalijos parlamentarai, išvakarėse. NATO PA vyks gegužės 27-31 dienomis Vilniuje.

Baltijos valstybių atstovai - Lietuvos ambasadorius Dalius Čekuolis, Latvijos ambasadorius Rolandas Lappukė ir Estijos laikinasis reikalų patikėtinis Paulas Lettenas - pristatė Portugalijos parlamentarams pagrindinius argumentus dėl Baltijos šalių narystės Aljanse, kalbėjo apie trišalius karinio bendradarbiavimo projektus, Baltijos valstybių įnašą į NATO vadovaujamas taikos palaikymo operacijas.

Portugalijos Asamblėjos Nacionalinės gynybos komiteto pirmininkas Eduardo Ribeira Pereira visų dalyvių vardu patvirtino Portugalijos paramą Baltijos valstybių siekiams tapti NATO narėmis. Jo teigimu, Portugalijos pozicija remiasi supratimu, kad kandidatėms duoti pažadai dėl NATO plėtros tęstinumo turi būti vykdomi.

Lietuva siekia gauti kvietimą į NATO per 2002 metais Prahoje vyksiantį Aljanso viršūnių susitikimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.