aA
"Kiekviena šalis turi teisę išsirinkti saugumo sistemą, kuri labiausiai atitinka jos poreikius ir interesus, priklausančius nuo tam tikrų geopolitinių sąlygų", vizito išvakarėse interviu agentūrai BNS sakė V. Oskanianas.

Ministras atkreipė dėmesį, kad Armėnija yra NVS saugumo sistemos narė, tačiau tai jai netrukdo aktyviai bendradarbiauti su NATO pagal Taikos partnerystės programą.

"Tai Armėnijos pasirinktos užsienio politikos praktinė išraiška: papildomumo principas", sakė V. Oskanianas.

Pasak jo, remdamasi šiuo principu, Armėnija palaiko santykius su ES ir kitomis europinėmis struktūromis.

Ministras sakė, kad Armėnija ruošiasi greitai tapti visaverte Europos Tarybos nare ir kitaip integruotis į Europą, todėl jai labai įdomi Baltijos šalių patirtis.

"Šiandien Armėnija juda link visapusiškos narystės Europos šeimoje, ir mums ypač svarbu išstudijuoti Baltijos šalių patirtį bei gauti jų pagalbą", sakė ministras.

Anot jo, Armėnija tikisi aktyvesnio ekonominio bendradarbiavimo, investicijų ir mokslinių bei kultūrinių mainų su Baltijos valstybėmis.

Lietuvoje per dvi dienas V. Oskanianas susitiks su prezidentu Valdu Adamkumi, Seimo pirmininku Vytautu Landsbergiu, premjeru Andriumi Kubiliumi bei užsienio reikalų ministru Algirdu Saudargu.

Numatoma, kad Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministrai pasirašys dvišalę sutartį dėl pajamų ir kapitalo dvigubo apmokestinimo ir fiskalinių pažeidimų išvengimo, taip pat Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministerijų bendradarbiavimo protokolą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.