aA
Trečiadienį Šri Lankos šiaurės rytuose susprogdinus kariniam jūrų laivynui priklausantį autobusą, žuvo 15 ir sužeisti 27 jūreiviai, pranešė pareigūnai. Atsakomybė už šį išpuolį primetama "Tamil-Ilamo" išlaisvinimo "tigrų" (TIIT) partizanams.
Separatistų maištininkai surengė pasalą Tampalagamamo kaime Trinkomalio rajone ir kariškių autobusui važiuojant pro šalį susprogdino žemės miną.

Šaltiniai ginkluotosiose pajėgose sakė, kad žuvo 15 žmonių, bet Gynybos ministerijos atstovas spaudai Sanat has Karunaratne (Sanatas Karunaratnė) sakė galįs patvirtinti, kad žuvo 10 ir buvo sužeista 17 žmonių. Pasak atstovo, aštuonių sužeistųjų būklė sunki.

Vėliau iš įvykio vietos pranešta, kad į ligonines paguldyti 27 sužeistieji. Pareigūnai sakė, kad visos aukos yra jūreiviai. Prieš penkias dienas trys minos buvo susprogdintos kaimyniniame Vavunijos rajone. Per šiuos sprogdinimus žuvo mažiausiai 12 saugumo darbuotojų.

Smurtas Šri Lankoje suintensyvėjo tuo metu, kai Norvegija tarpininkauja vyriausybei ir tamilų "tigrams" derantis dėl taikos. Per tris dešimtmečius trunkančią "tigrų" kovą už nepriklausomą tamilų valstybę Šri Lankos šiaurės rytuose jau žuvo daugiau kaip 60 tūkst. žmonių.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.