aA
Izraelis trečiadienį vėl įspėjo, kad šalies kariuomenė apšaudys Sirijos taikinius Libane, duodama atkirtį į bet kokius Sirijos remiamos formuotės "Hezbollah" išpuolius.
Kalbėdamas per kariuomenės radiją Izraelio kariuomenės išvedimo iš Pietų Libano pirmųjų metinių išvakarėse, Izraelio gynybos ministras Binyaminas Ben Eliezeris (Binjaminas Ben Eliezeris) pakartojo praėjusį sekmadienį pareikštą grasinimą.

Jis pabrėžė, kad Libanas neprisideda prie radikalios sukarintos islamo grupuotės "Hezbollah" išpuolių, rengiamų iš už Izraelio sienų. Pasak jo, vienintelė kaltininkė esanti Sirija, kuri Libane turi didžiulę įtaką. Nuo kruvino 1975-1990 metų Libano pilietinio karo pradžios šioje šalyje yra dislokuota tūkstančiai Sirijos karių.

"Mes laikome siriečius atsakingais už tai, kad vyksta Libane. Štai kodėl "Hezbollah" išpuolių atveju mes toliau juos apšaudysime", - sakė B.Ben-Eliezeris.

Tuo tarpu Izraelio užsienio reikalų ministras Shimonas Peresas (Šimonas Peresas) paskambino JT generaliniam sekretoriui Kofi Annanui (Kofiui Ananui) ir Rusijos užsienio reikalų ministrui Igoriui Ivanovui. Jis pabrėžė naujo konflikto Izraelio šiauriniame pasienyje pavojų ir prašė padėti jo išvengti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.